المكونات:
١- صدور فراخ مفرومة ناعم
٢- بصلتين كبار
٣- ٢ فلفل رومى
٤- معلقتين مادة دهنية( ليه أوسمنه بلدى أو معلقتين سمن نباتي).
٥- رشة فلفل اسود
٦- رشة ملح + رشة سكر
٧- زعتر
٨ - روزمارى
٩- بشرة جوز الطيب
الطريقة :
نفرم البصل ونضع عليه الفلفل الرومى ورشة السكر والملح و معلقة صغيرة من الفلفل الاسود وقليل من الزعتر والروزمارى ونضيف معلقتين من السمن البلدى أو اللية طبعا مينفعش نستغنى عن المادة الدهنية لان لو استغنينا عنها هنلاقى أن الحواوشي طعمه من جوه ناشف لان صدور الفراخ لاتحتوى على دهون .
نقوم بوضع الصدور المفرومة فى الكبة( اذا لم يكن لديك كبة قطعيها قطع صغيرة جدا جدا ستؤدى بالغرض ولكن المفرومة تعطى نتيجة احلى) على البصل المفروم ونخلطهم كويس جدا مع بعض .
نضع الخليط فى أرغفة العيش ونقوم بدهن الرغيف بالزيت كويس جدا عشان ياخد لون دهبى .
ملحوظة مهمة: اذا كنتى تفضلي الحواوشي الطرى لازم بعد طلوعه من الفرن تغطيه كويس ممكن بطبق بلاستيك او اى طريقة متاحة .
إرسال تعليق